arrowTerug naar blogoverzicht

VMT hoofdleverancier van machineonderdelen voor het innovatieve Logiqs

Het innovatieve Logiqs uit Maasdijk is al meer dan vijfenveertig jaar actief op het gebied van intern transport en logistieke systemen voor kassen. Niet alleen in Nederland, maar ook in onder andere Brazilië, China en Canada zet de organisatie succesvol doelgerichte automatisering in voor de tuinbouw. Eén van de laatste innovaties van het bedrijf is het Greencube geautomatiseerde verticale kweeksysteem. Voor de toelevering van diverse machineonderdelen, werkt Logiqs al jaren samen met VMT. In dit interview vertelt Martijn van Staalduinen, Hoofd bedrijfsbureau bij Logiqs, waarom hij volledig op VMT vertrouwt.

 

Eén toeleverancier voor las-, zet- draai- en freeswerk

Na een doorstart zes jaar geleden, is het bedrijf onder de huidige directie flink doorgegroeid. “Zo’n tien jaar geleden zijn we met VMT in contact gekomen via een online aanvraag in een inkoopportal”, vertelt Martijn. “Op dat moment waren we op zoek naar een leverancier voor lasersnijwerk die tegen een scherpe prijs grote partijen aankon en dat was VMT. De laatste jaren zijn wij als bedrijven met elkaar meegegroeid en is ook de samenwerking steeds uitgebreider geworden. Niet alleen in volume, maar we zijn ook meer gaan kiezen voor één leverancier. Doordat VMT haar machinepark steeds blijft uitbreiden, verzorgen zij voor ons nu onder andere zet-, las-, draai-, frees- en lasersnijwerk. Denk aan de productie van frames voor onze palletsystemen en steunen voor sensoren. Als er een nieuwe machine aangeschaft wordt, geven ze dat aan en bekijken we samen de mogelijkheden.”

Leverbetrouwbaarheid en een scherpe prijs

De belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle samenwerking zijn wat Martijn betreft betrouwbaarheid, snelheid en prijs. “Wij kijken in de planning hooguit drie weken vooruit, dus het is belangrijk dat VMT snel kan leveren”, licht hij toe. “Voor mij onderscheidt VMT zich echt op leverbetrouwbaarheid, dit hebben ze heel goed voor elkaar. En als er een keer toch iets uitloopt, dan horen we dat op tijd. Dit geeft mij de ruimte om de planning van de monteurs aan te passen, waardoor we niet stil komen te staan. Dit stukje communicatie mis ik nog weleens bij andere partijen. Ook levert VMT alles tegen een scherpe prijs.”

Gedeelde visie op automatisering en digitalisering

“Een belangrijke reden dat we als bedrijven steeds meer naar elkaar zijn toegegroeid, is dat we dezelfde visie op automatisering hebben”, vertelt Martijn tot slot. “Eén van de simpelste voorbeelden is dat in alle producten die VMT voor ons maakt een sticker zit met een artikelcode. Zo kunnen we heel snel terugvinden hoe het gemaakt is zonder dat we dit zelf hoeven bij te houden. We bouwen samen wat op en kijken vooruit. Zo groeien we steeds verder met elkaar. Ook op het gebied van digitalisering. In de toekomst verwacht ik dat we nog meer koppelingen gaan maken tussen beide bedrijven, bijvoorbeeld met het ordersysteem. VMT is voor mij echt meer een partner dan een leverancier.”

Benieuwd wat VMT voor jouw organisatie kan betekenen? Wij gaan iedere uitdaging graag aan! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak

Deel dit bericht

ANDER NIEUWS

Richard Verschoor over zijn ‘road to Formula 2’ en de rol die sponsoren daarin spelen
arrow
Deel 2: RVS constructie- en machinebouw: zo doen we dat bij VMT
arrow