arrowTerug naar blogoverzicht

Hendi: VMT denkt altijd proactief mee over verbeteringen in het productieproces

Hendi is dé leverancier van apparatuur, bestek, keukengereedschap, serveer- en buffetartikelen voor de professionele horecamarkt. Sinds de oprichting in 1934 is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale onderneming met inmiddels meer dan 4000 artikelen in het assortiment. Een aantal van deze producten wordt nog in Nederland gemaakt, zoals barbecues en de bekende ‘broodje Unox-karren’. Voor de halffabricaten van deze producten, werkt Hendi al ruim acht jaar samen met VMT. In dit interview vertelt Ralf Verschuur, projectmanager bij Hendi, waarom hij altijd op VMT kan vertrouwen.

Uitbesteden van het productieproces in Nederland

Met vestigingen in Nederland, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Griekenland, Italië en Hong Kong is Hendi een grote internationale speler in de horecamarkt. De productie vindt grotendeels in eigen beheer plaats in fabrieken over de hele wereld, waaronder in China en Nederland. Voor de producten die in Nederland geproduceerd worden, zoals de barbecues, werkt Hendi al jaren samen met VMT. Ralf vertelt hierover: “In het begin van onze samenwerking met VMT kochten wij enkel plaatwerk in en werd laserwerk aan ze uitbesteed. Het las- en zetwerk deden we zelf. Door de jaren heen zijn we steeds minder zelf in Nederland gaan produceren. Tot het moment kwam dat we er helemaal mee stopten. Daarna zijn we de productie van halffabricaten gaan uitbesteden, onder andere aan VMT.”

Van plaatwerkleverancier naar dé producent voor onze halffabricaten

Sinds 2018 produceert VMT complete halffabricaten voor Hendi. “De assemblage doen we nog zelf, maar de rest hebben we volledig uitbesteed”, vertelt Ralf. “Vanaf dag één is het altijd een prettige samenwerking geweest. Enkel het feit dat ik vanaf die eerste dag al dezelfde contactpersoon heb, laat zien dat het een fijn bedrijf is om mee te werken. De mensen zijn snel en oplossingsgericht. Als ik een keer een order te laat plaats, wordt er met me meegedacht en geschoven. Die flexibiliteit is heel prettig. Als ze dan zelf een keer krap in de planning zitten, is dat ook bespreekbaar! Daarnaast worden de inkooporders altijd goed gecontroleerd. Als ze denken dat ik iets ben vergeten, bellen ze om het te checken. Het is fijn een partner te hebben die met je meedenkt en snapt waar wij mee bezig zijn.”

VMT denkt proactief mee over verbeteringen in het productieproces van Hendi

“Dat VMT snapt waar wij mee bezig zijn, blijkt ook uit het feit dat ze met ons meedenken over het verbeteren van onze producten en het productieproces”, besluit Ralf. “Ondanks dat de meeste producten van ons al jarenlang ongewijzigd zijn, ziet VMT nog verbeterpunten en brengt die proactief onder onze aandacht. We nemen elkaar serieus en twijfelen niet aan elkaar. Dat maakt de samenwerking heel prettig.”

Benieuwd wat VMT voor jouw organisatie kan betekenen? Wij gaan iedere uitdaging graag aan! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak

Deel dit bericht

ANDER NIEUWS

Richard Verschoor over zijn ‘road to Formula 2’ en de rol die sponsoren daarin spelen
arrow
Deel 2: RVS constructie- en machinebouw: zo doen we dat bij VMT
arrow